zondag, mei 26, 2024

Tahiti wil het aantal jaarlijkse toeristen aan banden leggen

De idyllische eilanden van Frans-Polynesië, zoals Tahiti officieel heet, zijn al decennialang een bestemming voor reizigers die de drukte van alledag willen ontvluchten en zich een paar weken in het paradijs willen wanen.  Van de blauwe lagunes van Bora Bora en de weidse bergtoppen van Mo’orea, in combinatie met de luxueuze resorts van Tahiti, biedt deze archipel een absoluut onvergetelijke vakantie-ervaring.

Maar wie zo’n vakantie wel ziet zitten, moet snel boeken, want het land wil de komende jaren het aantal toeristen terugbrengen. Tahiti een toekomst waar vooral duurzaam toerisme en zorg voor het milieu centraal staan. Jaarlijks wil het land niet meer toeristen toestaan Tahiti te bezoeken dan er inwoners zijn. Dit komt neer op 280.000 tot 300.000 toeristen per jaar. Uitzonderingen zijn er voor mensen met een Frans paspoort. Tahiti is Frans grondgebied, dus Fransen worden niet beschouwd als toeristen.

Naar voorbeeld van Bhutan

Tahiti zal het plan de komende jaren uitrollen en richt zich daarbij op toeristen die bereid zijn flink voor hun vakantie te betalen en de voorkeur geven aan exclusieve vakantie. Hierbij richt men de pijlen vooral op mensen die genieten van een meer langzamere vorm van reizen. Door het aantal reizigers te beperken hoopt de archipel het kwetsbare milieu te beschermen en een duurzamere vorm van toerisme te bevorderen.

Tahiti is niet het eerste of enige land dat het aantal toeristen aan banden wil leggen. In Bhutan geldt een maximaal aantal toeristen per jaar en moeten bezoekers 200 dollar per dag betalen als toeristenbelasting. Daar zit dan wel van alles bij inbegrepen en dat zorgt er weer vooral dat vooral de meer gefortuneerde reiziger Bhutan bezoekt.

De overheid hekelt het beeld van enorme cruiseschepen die het land aandoen en de eilanden overstromen met toeristen. Het beeld van tientallen cruiseschepen die maandelijks even een korte stop maken in Tahiti zal dus de komende jaren alleen nog iets uit de geschiedenisboeken van het land zijn. Daarmee is Tahiti zeker niet alleen. Venetië ziet toeristen ook liever gaan dan komen en zelfs in Amsterdam zijn er momenten waarop zowel de Amsterdammers zelf als bestuurder zich achter de oren krabben en zich afvragen of het niet wat minder kan met al die bezoekers.

Geen beter moment voor een vakantie naar Tahiti dan nu!

Zie je een bezoek aan deze schitterende archipel wel zitten, dan moet je dus snel zijn. Of je nu op zoek bent naar een intieme huwelijksreis of een gezinsvriendelijk avontuur, de diverse eilanden van Frans-Polynesië vormen nu nog het perfecte decor voor elk toerisme. Maar dat zal in de nabije toekomst dus zeker veranderen. 

 

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img