dinsdag, april 23, 2024

Griekenland beperkt aantal bezoekers Akropolis tot 20.000 per dag

Griekenland heeft aangekondigd het aantal bezoekers aan de Akropolis in Athene te willen beperken tot maximaal 20.000 per dag. De maatregel is ingevoerd met het oog op de bescherming en het behoud van het historische monument, dat een UNESCO Werelderfgoedlocatie is en op dit moment nog jaarlijks miljoenen bezoekers trekt.

Het voornemen om het aantal bezoekers te beperken is een reactie op zorgen over mogelijke beschadigingen en slijtage van de eeuwenoude ruïne. Naast de beperking van het aantal bezoekers zijn ook andere maatregelen overwogen, waaronder een verhoging van de toegangsprijzen en een verbetering van het toezicht op het terrein.

De beperking tot 20.000 bezoekers per dag is bedoeld om de druk op de archeologische site te verminderen en een balans te vinden tussen toerisme en conservatie. Toerisme is een belangrijke inkomstenbron voor Griekenland, maar het behoud van cultureel erfgoed is eveneens van cruciaal belang.

Experts en conservators werken samen om de impact van de bezoekersstroom op de Akropolis te evalueren en waar nodig aanvullende maatregelen te treffen. Het doel is om het monument voor toekomstige generaties te behouden en tegelijkertijd toegankelijk te houden voor het publiek. Het is nog onduidelijk wanneer de nieuwe beperkingen van kracht zullen worden.

Bezoekers wordt geadviseerd om hun bezoek vooraf te plannen en online tickets te kopen om teleurstelling te voorkomen. Er wordt ook aangeraden om het monument tijdens daluren te bezoeken om drukte te vermijden en een meer plezierige ervaring te hebben.

De mooiste vakanties naar Griekenland boek je via:

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img