maandag, juli 15, 2024

Horeca op Mallorca doet blote borst en voetbalshirt in de ban

Het mooie mediterrane eiland Mallorca voor de kust van Spanje, is al heel decennia lang een favoriete vakantiebestemming, ook onder Nederlanders. De plaats wordt vaak geroemd om de vrijheid en lang leve de lol mentaliteit die zowel horeca als de lokale bevolking uitstraalt. Maar daar lijkt nu voorgoed een eind aan te zijn gekomen, nu plaatselijke ondernemers een bijzonder ban hebben uitgesproken. Zij hebben namelijk genoeg van toeristen die zich grof misdragen en in een poging de toeristen wat moraal bij te brengen, hebben zij een aantal maatregel genomen. Deze maatregelen gelden zowel voor toeristen als de lokale bevolking.

Kledingvoorschriften in restaurants

Ten minste elf restaurants in de omgeving, waarvan vele in het toeristische gebied Playa de Palma, hebben kledingvoorschriften voor hun gasten opgesteld. Deze schrijven onder andere voor dat het niet langer toegestaan is om in een restaurant te verschijnen in niets anders dan een badpak of gekleed in een voetbalshirt. In plaats daarvan moeten gasten ten minste moeite doen om zich om te kleden of te douchen voordat ze in een restaurant gaan eten.

Juan Ferrer, eigenaar van Palma Beach, sprak met The Guardian over waarom de plaatselijke bevolking deze stappen neemt. Hij legde uit dat veel van de etablissementen in het gebied regelmatig te maken krijgen met een toename van asociaal gedrag van toeristen, waaronder luidruchtige en dronken mensen die geen controle meer hebben over hun gedrag. Hij vind het logisch dat plaatselijke ondernemers na jaren toezien nu wel eens klaar zijn met dit soort gedrag. Het invoeren van kledingvoorschriften is een onderdeel van een pakket aan maatregelen om aan dat asociale gedrag een eind te maken.

Dan maar niet naar een restaurant?

Kleding aanpassen terwijl je op vakantie bent, daar heeft niet iedereen zin in. En dan komt het goed uit dat er in Mallorca nog meer te beleven valt. Zo kun ej bijvoorbeeld het eiland verkennen. Er zijn genoeg attracties om uit te kiezen. Het Parc Natural de la Serra de Tramuntana is een geweldige plek voor gezinnen om te verkennen. Het park zit vol paden, grotten en rotsformaties om te verkennen. Er zijn ook veel dierenreservaten en een dierentuin, zodat kinderen er kunnen leren over de plaatselijke fauna.

Voor een meer culturele ervaring kun je enkele van de vele musea op Mallorca bezoeken. Het wereldberoemde kasteel Bellver is een bezoek waard en je kunt de geschiedenis en cultuur van het eiland verkennen in het Museum van Mallorca of het Archeologisch Museum.

Op vakantie naar Mallorca?

Ben je van plan de komende zomer een aantal weken in Mallorca door te brengen, zorg dan zeker voor dat je de juiste kleding mee neemt. Houd ook in het achterhoofd dat er meer nadruk ligt op wenselijk gedrag dan in het verleden wellicht het geval was. Het strand mag misschien voor sommigen de perfecte plek zijn om helemaal los te gaan, maar zodra je weer in de stad bent, is het belangrijk om te onthouden dat er nog steeds bepaalde sociale omgangsregels gelden: zelfs in het bruisende Mallorca!

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img