maandag, juli 15, 2024

Texel investeert fors in vernieuwing fietspaden

Bewoners en toeristen kunnen zich verheugen op een aangenamere fietservaring op Texel. De gemeente Texel heeft in de afgelopen vier jaar bijna 10 miljoen euro geïnvesteerd in het vernieuwen van fietspaden, meldt NH Nieuws. 

Uitbreiding en verbetering van fietspaden
De focus van de investering ligt op het vernieuwen en verbreden van bestaande fietspaden, waardoor de hele route vanaf de veerboot tot De Cocksdorp toegankelijker en veiliger wordt voor fietsers. In totaal wordt meer dan 32 kilometer aan fietspaden op het eiland vernieuwd, onderdeel van het uitgebreide netwerk dat in totaal ruim 140 kilometer aan fietsroutes telt op het Waddeneiland.

Toename fietsverkeer
Én van de aanleidingen voor de forse investering is de toename van fietsverkeer op het eiland, mede dankzij de populariteit van elektrische fietsen. Op sommige trajecten worden de paden verbreed tot liefst 3,5 meter.

Natuurbehoud
De vernieuwing van de fietspaden is een complexe opgave, mede door de strikte Natura 2000-richtlijnen. Er is een speciaal betonsoort ontwikkeld dat 30 procent minder CO2 uitstoot. Ook zijn er diverse natuurcompensatiemaatregelen getroffen.

De mooiste huisjes op de Texel boek je via:

 

 

 

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img