maandag, juli 15, 2024

Rotterdam The Hague Airport blijft definitief gewoon open

Afgelopen week heeft de gemeenteraad van Rotterdam besloten dat Rotterdam Airport gewoon open zal blijven. Na een stemming bleek was er een meerderheid die tegen het plan stemde om het vliegveld te vervangen door een woonwijk en park. Slechts 11 van de 45 raadsleden stemden voor de sluiting, terwijl ook de rest van de oppositie geen voorstander was.

Onlangs bleek al dat het plan om het vliegveld te sluiten niet erg  populair is in de regio. Uit een enquête van twee grote regionale omroepen, Omroep West en RTV Rijnmond, bleek dat slechts 10% van de 550.000 mensen die de kieswijzer voor de Provinciale Staten invulden, vond dat het vliegveld moest sluiten.

Rotterdam Airport is een cruciaal stukje infrastructuur

Het belangrijkste argument tegen de sluiting van het vliegveld is dat het een cruciaal stuk infrastructuur is voor de regio. De luchthaven is de op twee na drukste van Nederland en bedient zowel binnenlandse als internationale vluchten. Het dient ook als een belangrijk knooppunt voor nationaal en internationaal vrachtverkeer en herbergt veel bedrijven die afhankelijk zijn van haar diensten.

Het nieuws dat het plan om het vliegveld te sluiten is verworpen door de gemeenteraad van Rotterdam is een opluchting voor de vele bedrijven en inwoners die afhankelijk zijn van het vliegveld. Het is ook een opluchting voor de vele passagiers die het vliegveld gebruiken om naar de vele bestemmingen te reizen die het bedient.

Het gemeentebestuur van Rotterdam heeft duidelijk gemaakt dat het zich inzet voor het behoud van de luchthaven als een belangrijk stuk infrastructuur en dat het openstaat voor gesprekken over manieren om de luchthaven duurzamer te maken. De gemeente Rotterdam heeft ook de wens uitgesproken om samen met de luchthaven de dienstverlening te verbeteren en de luchthaven toegankelijker te maken voor het publiek. Dit betekent dat het vliegveld energiezuiniger zou kunnen worden en zelfs meer directe verbindingen met de stad Rotterdam zelf zou kunnen bieden.

 

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img