dinsdag, april 23, 2024

Poolse straatkat groeit uit tot ware toeristische attractie

Straatkat Gacek is uitgegroeid tot de grootste toeristische attractie van zijn woonplaats Szczecin in Polen. Volgens diverse media zouden zelfs mensen van heinde en verre naar het Poolse stadje zijn gereisd om de vadsige en wat nukkige kat met eigen ogen te kunnen zien. Zijn populariteit heeft er nu zelfs voor gezorgd dat Gacek is geadopteerd en dus niet langer op straat leeft. 

De forse zwart-witte kat genaamd Gacek werd een icoon in zijn woonplaats Szczecin. De zwaarlijvige kat kreeg meer dan 2.500 recensies en behaalde een bijna perfecte score van 4,9/5 online, waarmee hij de populairste attractie van de stad werd.

Gedurende jaren leefde Gacek in een doos op de Kaszubska Straat. Hij kreeg knuffels, aandacht en eten van de lokale bevolking. Zijn internationale sterrendom begon in 2020 nadat de lokale nieuwsuitzender wSzczecinie hem in een video liet zien die viraal ging.

Sindsdien hebben veel mensen de reis naar Szszecin gemaakt om de ‘Koning van de Kaszubska Straat’ zelf te ontmoeten. Eén persoon beweerde helemaal uit Oslo in Noorwegen – een reis van bijna 1.000 km – te zijn gekomen om de kat te ontmoeten.

“Zoals verwacht, schonk hij geen aandacht aan mij, wat de ervaring volledig de moeite waard maakte,” schreef een fan uit Oslo. “Als ik met iemand ter wereld zou mogen dineren, zou ik niet twijfelen en in het vliegtuig stappen om hem te mogen voeren. Echt een aanrader!”

In de afgelopen maanden is er veel veranderd voor de beroemde kat. Eerder deze maand werd zijn vermelding van Google verwijderd. Dit gebeurde nadat de lokale bevolking zich zorgen maakte over de gezondheid van de kat, bezorgd over zijn tanden en gewrichten. Anderen suggereerden dat degenen die hem bezochten te vrijgevig waren met kattenvoer, waardoor hij nogal aankwam.

Gelukkig nam de stedelijke Dierenwelzijnsvereniging hem op om behandeld te worden. In september kondigde de organisatie aan dat het erg goed ging met Gacek en dat hij een nieuw huis had gevonden. “Ik ben niet langer Gacek. Vanaf vandaag, noem me George… George Clooney in de kattenvorm, ja, dat is de nieuwe ik! Ik ben fit en ik voel me goed. Ik ren trappen op en af, spring op aanrechten,” schreef de dierenwelzijnsgroep.

Gacek heeft zelfs een eigen Instagram-account, zoals hieronder te zien is:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gacek (@kotgacekeveryday)

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img