maandag, juli 15, 2024

Onderzoek wijst uit dat chocolade helpt het effect van een jetlag tegen te gaan

Volgens een onderzoek van de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas is chocolade een van de beste voedingsmiddelen om de effecten van een jetlag te verminderen. De onderzoekers ontdekten dat het eten van zoete lekkernijen als onderdeel van een aangepast schema leidt tot een betere slaapkwaliteit tijdens de vlucht, een minder ernstige jetlag en betere cognitieve prestaties in de twee dagen na de vlucht. Deze ontdekking heeft Qantas doen overwegen om in de toekomst aangepaste vluchtmenu’s aan te bieden op langeafstandsvluchten.

Het onderzoek onthulde ook dat het eten van chili ook kan helpen tegen een jetlag, ondanks de verwachting dat het passagiers wakker zou houden. De onderzoekers zijn optimistisch dat hun bevindingen een verschil kunnen maken voor de gezondheid en het welzijn van internationale reizigers. Het onderzoek werd uitgevoerd ter voorbereiding op de lancering van non-stop vluchten van Sydney naar New York en Londen eind 2025, die wel 20 tot 22 uur zullen duren.

Maakt niet uit wat voor soort chocolade

Hoewel het onderzoek niet aangaf hoeveel of welke chocolade je moest eten, benadrukte het dat lichaamsbeweging, het vermijden van koffie en alcohol en het verzetten van je klok ook verlichting kunnen geven bij een jetlag. Qantas is van plan om op haar lange vluchten Airbus A350 vliegtuigen in te zetten met een Wellbeing Zone, waar passagiers rekoefeningen kunnen doen onder begeleiding van videoschermen.

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img