maandag, juli 15, 2024

Machu Picchu deels gesloten voor bezoekers

Vanwege erosie die de stenenstructuren aantast, zijn delen van het wereldberoemde Machu Picchu in Peru voor onbepaalde tijd gesloten voor toeristen. Deze maatregel is aangekondigd door het Peruaanse ministerie van Cultuur.

De Tempel van de Condor, de Tempel van de Zon en de Intihuatana, een uit steen gehouwen structuur die voor de Inca’s als heilig wordt beschouwd, zijn tijdelijk niet toegankelijk, aldus Maritza Rosa Candia van het ministerie.

De massale toeristische belangstelling leidt tot slijtage van de stenen structuren, waardoor regelmatig sluiting voor onderhoud noodzakelijk is. “De veroorzaakte schade is permanent, en het is onze plicht ons erfgoed te bewaren”, zo wordt er gesteld.

Machu Picchu, gebouwd in de vijftiende eeuw middenin een tropisch regenwoud en bestaande uit ongeveer tweehonderd gebouwen, is onderdeel van de Unesco Werelderfgoedlijst en trekt dagelijks zo’n 3.800 bezoekers.

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img