donderdag, april 18, 2024

Uniek in Europa: toeristisch eiland geheel vrij van social media

Nu het vakantieseizoen in volle gang is, kunnen degenen die dol zijn op sociale media voor een dilemma komen te staan: is het mogelijk dat je niet echt op reis bent gegaan als je er niets over hebt gepost? Er is echter een plek in Europa die zich vastklampt aan een telefoonvrije zone waar deze kwestie totaal irrelevant wordt. Volgens CNN heeft het eiland Ulko-Tammio in Finland toeristen aangemoedigd om de verleiding te weerstaan om onder andere berichten naar hun geliefden te sturen en hun sociale media-accounts bij te werken.

Ulko-Tammio claimt ’s werelds allereerste “telefoonvrije toeristeneiland” te zijn en ligt in de Oostelijke Finse Golf, een nationaal park dat vaak het “gelukkigste land ter wereld” wordt genoemd. “Het eiland Ulko-Tammio, gelegen voor de kust van Hamina, zal deze zomer een telefoonvrij gebied zijn,” verklaarde Mats Selin, een specialist in eilandtoerisme bij Visit Kotka-Hamina. “We willen reizigers inspireren om hun telefoon uit te zetten en echt van de eilanden te genieten.” Ulko-Tammio, een van de 41 nationale parken in Finland, is onbewoond maar herbergt verschillende zeldzame vogels en planten die bezoekers kunnen bewonderen tijdens een wandeling over de natuurpaden van het eiland of vanaf de vogeltoren op het eiland.

Aftsand nemen van sociale media

Hoewel deelname vrijwillig is, hoopt men dat toeristen zich losmaken van technologie en zich bezighouden met de natuurlijke omgeving van het eiland. Volgens Sari Castrén, een psycholoog en onderzoeksmanager bij het Finse Instituut voor Gezondheid en Welzijn, is het loslaten van je telefoon en het omarmen van face-to-face interacties met mensen en de natuur een zekere manier om je stemming en welzijn te verbeteren.

Door even afstand te nemen van het eindeloze scrollen op sociale media kunnen toeristen meer tijd creëren voor nieuwe ervaringen. Om Ulko-Tammio en andere eilanden in het nationale park te bereiken, moeten bezoekers meestal een veerboot of watertaxi boeken, wat kan worden gedaan met een mobiel apparaat.

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img