vrijdag, april 19, 2024

Rode Kruis roept reizigers naar Zuid-Europa zich goed voor te bereiden

Het Rode Kruis dringt er bij vakantiegangers die naar Zuid-Europa gaan op aan om goed voorbereid te zijn vanwege het toenemende aantal bosbranden in landen rond de Middellandse Zee. Klimaatverandering heeft bijgedragen aan extreme hitte en aanhoudende droogte, wat heeft geleid tot de evacuatie van duizenden mensen in Spanje, Griekenland en Zwitserland.

Om de veiligheid te garanderen adviseert de hulporganisatie om op de hoogte te blijven van de huidige situatie, zich vertrouwd te maken met vluchtroutes vanuit hotels of vakantiehuizen en een evacuatietas voor te bereiden met belangrijke documenten en waardevolle spullen.

Volg het reisadvies van de overheid

Als je in Zuid-Europa op vakantie gaat, is het aan te raden voor Nederlandse reizigers om het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken op te volgen en de lokale alarmnummers voor brandweer, ambulance en politie op te slaan. Het is ook aan te raden om vertrouwd te raken met de alarmsystemen die op je vakantiebestemming worden gebruikt. Verder hebben Corendon, Sunweb en TUI bekendgemaakt dat er momenteel geen vakantievluchten van Nederland naar Griekenland worden uitgevoerd. Corendon heeft een extra vlucht geregeld om de laatste groep Nederlandse toeristen terug te brengen die op vakantie waren in Rhodos en geëvacueerd werden vanwege de bosbranden. Deze informatie werd eerder gemeld.

Rode Kruis actief in Zuid-Europa

Het Rode Kruis is momenteel actief in Griekenland, Spanje en Italië vanwege de extreme hitte. In Rhodos helpt de organisatie bijvoorbeeld met zoek- en reddingsacties en het evacueren van mensen. Het Griekse eiland vecht al enkele dagen tegen bosbranden. Hulpverleners in Griekenland en Spanje delen water uit en geven informatie over de hitte aan het publiek. In Italië heeft het Rode Kruis een speciale hulplijn opgezet voor vragen over de hoge temperaturen.

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img