maandag, juli 15, 2024

Met de auto Europa ontdekken: let op de vele nieuwe regels!

Met alle drukte op Schiphol is rijden naar je vakantiebestemming dit jaar misschien nog niet zo’n slecht idee. Maar wees voorzichtig, want de verkeersregels zijn in meerdere gebieden van de Europese Unie aangescherpt. Niets is vervelender dan thuiskomen en een fikse boete voor je kiezen krijgen.De Telegraaf meldt dat de ANWB reizigers waarschuwt voor de nieuwe regels.

Frankrijk heeft nu speciale carpoolstroken ingevoerd die worden aangegeven door zwarte of blauwe borden met witte ruiten. Om deze wegen te gebruiken moeten er meer dan twee personen in het voertuig zitten. Het niet naleven van deze regel kan een boete opleveren van 90 tot 135 euro. Verder is in sommige delen van Frankrijk de maximumsnelheid op provinciale wegen verhoogd van 80 naar 90 kilometer per uur. De flitspalen zijn hier echter nog niet op aangepast, wat leidt tot veel onterechte bekeuringen.

Nieuwe wetten in België

België heeft onlangs nieuwe verkeerswetten ingevoerd, waaronder een bord dat het alternatieve gebruik van een parkeerplaats aangeeft. Daarnaast is het verbod op cruise control opgeheven. In Spanje is telefoneren tijdens het rijden nog duurder geworden. Overtreders kunnen honderden euro’s boete krijgen. De maximumsnelheid is in sommige steden ook verlaagd.

Vergeet het tolvignet niet

In Oostenrijk moeten reizigers overwegen om een tolvignet aan te schaffen. Deze sticker wordt aan de binnenkant van de voorruit geplakt om aan te geven dat er tol is betaald. Sinds afgelopen winter zijn er camera’s langs de snelwegen geïnstalleerd, waardoor de tolcontroles strenger zijn geworden. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het vignet goed is aangebracht, want de boetes voor verkeerd gebruik kunnen hoog oplopen.

Duitsland verbiedt Flitsmeister

Hoewel veel Nederlandse bestuurders de Flitsmeister app handig vinden, is het belangrijk om te weten dat radardisplays en flitspaalwaarschuwingsapps verboden zijn in sommige landen zoals Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Italië. In Ierland, Zwitserland, Turkije en Slowakije kan het gebruik van de app een hoge boete opleveren.

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img