zaterdag, juni 15, 2024

In deze landen is het momenteel snik en snik heet

Voor veel Nederlanders staat de vakantie voor de deur en dat betekent kamperen aan de Spaanse Costa Brava, genieten van pizza onder de Italiaanse zon of zwemmen in het azuurblauwe water rond de Griekse eilanden. Vakantiegangers in de zuidelijke delen van Europa kunnen echter verzengende temperaturen van meer dan 40 graden verwachten.

In de zomer reizen veel Nederlanders het liefst naar het zuiden op zoek naar warm weer. De kans bestaat echter dat het deze keer te veel van het goede is. Dit komt omdat deze zuidelijke landen momenteel kampen met een hittegolf.

Spanje, Italië en Griekenland zijn niet om  te harden!

In Spanje, Italië, Griekenland en de Balkan kunnen de temperaturen extreme hoogten bereiken. In Italië ligt de temperatuur tussen de 41 en 45 graden, terwijl Spanjaarden te maken hebben met temperaturen tussen de 40 en 47 graden.

Ook in Griekenland en de Balkan liggen de temperaturen rond de 40 graden.Deze hittegolf in Europa komt oorspronkelijk uit Afrika. Marokko en Algerije hebben bijvoorbeeld temperaturen van wel 49 graden gemeten. Als gevolg hiervan heeft Zuid-Europa te maken met een hogedruksysteem boven de Middellandse Zee, zoals Buienradar meteoroloog Nicolien Kroon uitlegt in een interview met RTL Nieuws.

Het nieuwe normaal

“Hitte komt steeds vaker voor,” zegt Kroon, die deze stijgende temperaturen toeschrijft aan klimaatverandering. Omdat het klimaat blijft opwarmen, is het een fenomeen waar we nu mee te maken krijgen. Eerder dit jaar beleefde Spanje een aanzienlijke hittegolf. Volgens Kroon kreeg het land te maken met een droog voorjaar, waren er bosbranden, moest het water sparen en zag het proces van verwoestijning.Als je van plan bent om naar het zuiden te reizen, kunnen deze tips van pas komen. Ontdek manieren om beter te slapen tijdens warm weer en leer welke dranken je moet vermijden bij hoge temperaturen.

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img