zaterdag, juni 15, 2024

Dit zijn de vijf drukste stedenbestemmingen van Europa

Als je geïnteresseerd bent in een ontspannen stedentrip zonder al te veel drukte, dan is dit artikel iets voor jou. Holidu heeft een lijst samengesteld van de tien drukste Europese steden tijdens de zomervakantie, zodat je precies weet waar je moet zijn als je je stedentrip plant. Daarnaast geeft Holidu ook informatie over de beste tijden om deze steden te bezoeken voor een rustigere ervaring.

Dubrovnik in Kroatië

Deze stad is officieel de meest overbevolkte stad van Europa, met 36 toeristen per hoofd van de bevolking. Deze stad staat bekend om zijn kenmerkende oranje daken en zijn connectie met de populaire tv-serie Game of Thrones. Vanwege de relatief lage inwoneraantallen ervaart Dubrovnik een aanzienlijke toestroom van toeristen, vooral tijdens de zomermaanden, met name in juli en augustus.

Om de drukte te vermijden, is het aan te raden om Dubrovnik begin mei of van half september tot half oktober te bezoeken voor een stedentrip. Door deze tijden te kiezen, kun je van de stad genieten zonder overweldigd te worden door de zomerdrukte. Hoewel er in september nog steeds enkele internationale evenementen zijn, zoals het International Late Summer Music Festival, is de grootste zomerdrukte dan meestal al verdwenen.

Venetie in Italie

De volgende stad op deze lijst heeft een hoge verhouding toeristen/inwoners van 21 toeristen per hoofd van de bevolking. De kleine straatjes en smalle bruggen in de stad dragen bij aan het gevoel van overbevolking tijdens stedentrips. Venetië heeft een gecompliceerde geschiedenis met overtoerisme, omdat de jaarlijkse toestroom van toeristen een aanzienlijke druk legt op de infrastructuur. Een van de grootste uitdagingen is de aanwezigheid van dagjesmensen, die vaak op cruiseschepen aankomen voor korte stops en niet veel bijdragen aan de economie van de stad.

Als reactie hierop heeft de stad maatregelen genomen zoals het verbieden van cruiseschepen om vanaf augustus 2021 door het centrum van Venetië te varen. Daarnaast eist Venetië sinds vorig jaar dat dagtoeristen reserveren en betalen om de stad in te mogen.Om het meeste uit je bezoek aan Venetië te halen, is het aan te raden om je reis tussen september en november te plannen en minstens twee tot drie nachten te blijven. Door lokale bedrijven te steunen voor opslag en eten kun je duurzaam toerisme in Venetië bevorderen.

Brugge in België

Een kleine stad met een grote reputatie vanwege de middeleeuwse architectuur en pittoreske grachten. De stad staat op de derde plaats wat betreft het aantal toeristen per hoofd van de bevolking, met 21 bezoekers voor elke inwoner. De stad ervaart een grote toestroom van toeristen vanaf eind mei tot het grootste deel van de zomer. Brugge staat ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, wat het nog aantrekkelijker maakt om de stad te bezoeken. Om lange rijen te vermijden en van aangenaam weer te genieten, is het aan te raden om buiten het seizoen te komen, vooral begin mei of september.

Rhodos in Griekenland

Rhodos, Griekenland, staat op de vierde plaats met 21 toeristen per hoofd van de bevolking. Hoewel het gebied onlangs door bosbranden is getroffen, is het nog steeds mogelijk om dit grootste eiland van de Dodekanesos in de toekomst te bezoeken voor een stedentrip. Rhodos staat bekend om zijn oude ruïnes en prachtige badplaatsen, waardoor het een populaire bestemming is.

De middeleeuwse straten en paleizen bieden een kijkje in de geschiedenis, allemaal binnen bereik van prachtige stranden. Om het hoogseizoen, de drukte en de hogere prijzen te vermijden, kun je het beste een bezoek plannen tussen april en mei.

Verrassend: Reykjavik in IJsland

Deze plaats staat op de 5e plaats wat betreft toeristische dichtheid, met 16 toeristen per hoofd van de bevolking. IJsland staat bekend om zijn verbluffende natuurlijke schoonheid en ruige landschappen, die veel vakantiegangers aantrekken. Het land heeft prachtige watervallen, serene blauwe lagunes, indrukwekkende gletsjers en actieve vulkanen. Reykjavik biedt een bruisend nachtleven en is gastheer van grote muziekfestivals.

Het hoogseizoen voor toeristen in IJsland is in de zomermaanden van juni tot augustus, wanneer het weer milder is en het langer licht is. Voor een rustigere vakantie met minder mensenmassa’s zijn mei en september ook ideale maanden om te bezoeken.

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img