zaterdag, juni 15, 2024

Aankomende week volgens experts de goedkoopste vakanties boeken

De zomervakantie is voor velen de leukste tijd van het jaar en dat wordt alleen maar leuker wanneer je ook nog eens betaalbaar op vakantie kunt. Goed nieuws, want met een eenvoudige truc kun je met name aankomende week tientallen euro’s besparen en je reis nog beter maken. Volgens Skyscanner, een vergelijkingssite, is er een specifieke tijd om je vakantie te boeken die kan leiden tot aanzienlijke besparingen op vliegtickets.

Of je nu een reis plant naar Mallorca, Split, de VS, Egypte om te duiken of kamperen in Zweden, waarschijnlijk heb je je zomervakantie nog niet geboekt. Hoewel vliegtickets de afgelopen jaren niet per se goedkoper zijn geworden, zijn er nog steeds manieren om je uitgaven te beperken en meer geld over te houden om uit te geven aan drankjes. Volg deze tips om de goedkoopste vliegtickets te boeken en je zomervakantie betaalbaarder te maken.

Gebruik prijsvergelijkingssites

Ontdek de optimale manieren om te besparen op vliegtickets met de hulp van de data-experts van Skyscanner, een toonaangevende prijsvergelijkingssite. Door miljoenen vluchten en reisaanbieders te analyseren, hebben ze ontdekt dat woensdag de voordeligste dag is om te vliegen als je in juli of augustus reist. Door je reisdag van zondag naar woensdag te verschuiven, kan een gezin van vier gemiddeld 225 euro besparen.

Daarnaast hebben de experts onderzocht wat de goedkoopste week is om te reizen, wat vooral relevant is voor degenen die niet beperkt worden door schoolvakanties. Voor Nederlandse gezinnen biedt de week van 19 augustus de beste prijs voor vliegtickets, met potentiële besparingen van 31% op reizen binnen en buiten Europa. Omgekeerd wordt 22 juli gezien als de duurste week om te reizen.

Wat zijn de meest voordelige bestemmingen?

Bangkok staat bovenaan de lijst als populairste stad om aankomende week te boeken. Malaga, Spanje heeft ook een grote kans om veel Nederlandse toeristen tegen te komen. Andere bestemmingen zijn:  Bali, Split, Istanbul, Lissabon, Barcelona, Valencia, Caïro en Tirana.

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img