zondag, mei 26, 2024

5 opmerkelijke reistips die je al veel eerder had willen weten!

Reizen  kun je zo leuk en aangenaam maken als je zelf wilt. Duizenden tips zijn er op het internet te vinden die je helpen om efficiënter, makkelijker, sneller en goedkoper te reizen. Van het optimaal benutten van je apps tot handige vakantietips op locatie: sommige tips kom je overal tegen, maar deze vijf tips zul je hoogstwaarschijnlijk niet eerder zijn tegengekomen!

#1 Stap als laatste in het vliegtuig

Wanneer je als een van de laatste aan boord van het vliegtuig gaat, kun je in een keer zien welke plaatsen nog vrij zijn. Zie je veel lege rijen, dan betekent dit dat het vliegtuig dus alles behalve volgeboekt is. In dat geval heb je als passagier vaak de mogelijkheid om zelf een plekje uit te zoeken.  Het kan dan zomaar voorkomen dat je een hele rij lekker voor jezelf alleen hebt!

#2 Menukaart of andere teksten scannen met Google Translate

Wist je dat je Google Translate ook kunt gebruiken om tekst te scannen met de camera van je smartphone? Het is een handige manier om snel tekst vertaald te krijgen, zoals een menukaart, verpakking of medicijndoosje. 

Google Translate gebruiken om tekst te scannen is eenvoudig. Alles wat je nodig hebt is je smartphone en een internetverbinding. Als je die eenmaal hebt, kun je de Google Translate app openen en het camerapictogram selecteren. Maak dan een foto van de tekst die je wilt vertalen en de app doet de rest.

#3 Pak een frisse douche op het vliegveld!

Heb je een lange tussenstop op het vliegveld? En schoon voelt, voor je je weg vervolgt door een douche te pakken op het vliegveld. Vooral de grotere luchthavens bieden douches aan voor een paar euro, vaak met een handdoek, douchegel en shampoo erbij. Op sommige luchthavens, zoals in Dubai, vind je zelfs een compleet zwembad.

#4 Panoramafunctie gebruiken als groothoeklens

Heb je altijd moeite om met je smartphone foto’s te maken van hoge gebouwen of hotelkamers? Het kan moeilijk zijn om de hele scène in één foto te passen. Maar wist je dat je je panoramafunctie kunt gebruiken als een groothoeklens om de perfecte opname te maken? Als je je panorama-modus gebruikt, hoef je je telefoon alleen maar verticaal te houden en de functie slechts voor 2/3 rond te gebruiken.

Zo kun je een landschapsfoto van een gebouw of kamer maken. Of je kunt je telefoon gewoon horizontaal houden en langzaam omhoog bewegen om een hoog gebouw of een berg vast te leggen.

#5 Laat je wereldstekker thuis en koop een stekker op locatie

Hoewel veel reizigers een wereldstekker meenemen om voorbereid te zijn op alle soorten stopcontacten, is dit niet altijd nodig en kan het zelfs compleet onnodig en duur zijn. Je kunt veel beter en vaak ook veel goedkoper een stekker, USB-lader of converter kopen op je bestemming. Dit geldt vooral voor reizen naar landen in Azië en Zuid-Amerika. Daar worden vaak dezelfde soort stopcontacten gebruikt en kun je al voor een paar euro een geschikte lader kunt kopen.

USB-laders zijn meestal verkrijgbaar met meerdere poorten, waardoor ze een prima manier zijn om meerdere apparaten tegelijk op te laden. En omdat ze zo compact zijn, nemen ze niet veel ruimte in beslag in je bagage. Dit is een geweldige manier om geld te besparen en het gedoe van het meeslepen van een logge wereldstekker te vermijden.

 

 

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img