zaterdag, juni 15, 2024

Nog steeds vergeten veel mensen hun paspoort bij reizen naar Engeland

Het Verenigd Koninkrijk is al een tijdje uit de EU en tot een aantal maanden geleden kon men nog gewoon zonder paspoort de grens met het Verenigd Koninkrijk oversteken. Helaas hebben veel mensen gemist dat per 1 oktober 2022 de grens echt dicht is en je alleen  Engeland in komt, wanneer je beschikt over een geldig paspoort. Wat voor landen buiten de EU geldt, is dus nu ook gewoon van toepassing wanneer je een reis of bezoek plant naar het Verenigd Koninkrijk.

Ook nog strenge eisen ten aanzien van Covid-19

Reizigers naar het Verenigd Koninkrijk moeten er tevens rekening mee houden dat het land ook strenge eisen heeft ingevoerd vanwege het coronavirus. De actuele eisen die het land stelt en de laatste reisadviezen, kun je de reisadvies site ‘Nederland Wereldwijd’ of de website ANVR Destination Britain (Verenigd Koninkrijk) bezoeken.

Als je voor je reis een Covid-19 test doet, houd er dan rekening mee dat de uitslag langer dan de beloofde 24 uur op zich kan laten wachten. Het is daarom belangrijk jezelf een extra marge te geven om de resultaten van je test op tijd voor je reis te ontvangen.

Tot slot is het belangrijk te onthouden dat je na het boeken van je reis zelf verantwoordelijk bent om tijdig voor vertrek te controleren of je over de juiste reis- en gezondheidsdocumenten beschikt. De reisorganisator heeft een algemene verplichting om je te informeren over alle documenten die nodig zijn voor de reis, maar het is jouw verantwoordelijkheid om dit vóór je reis dubbel te controleren.

Plan je reis naar het Verenigd Koninkrijk zorgvuldig

Lange tijd kon je van stap op sprong besluiten om spontaan af te reizen naar Londen of een andere bestemming in Engeland. Net zoals je nu nog steeds heel eenvoudig een treinticket Parijs of een vlucht naar Milaan kunt boeken. Die tijd is wat het Verenigd Koninkrijk betreft voorlopig echt voorbij. Door de strenge Corona maatregelen in combinatie met de verscherpte regels voor paspoort en andere reisdocumenten, zul je je reis of bezoek aan het Verenigd Koninkrijk echt zorgvuldig en zeker niet op het laatste moment moeten plannen.

Zorg ervoor dat je alle noodzakelijke reis- en gezondheidsdocumenten hebt en controleer de laatste reisadviezen van het VK voordat je vertrekt.

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img