maandag, juli 15, 2024

Workations zijn ook na de corona pandemie nog steeds immens populair

Werken op een vakantiebestemming, het zogenaamde ‘workation’, is na de corona pandemie nog steeds immens populair in Nederland, zo blijkt uit een onderzoek van RTL Nieuws onder verschillende reisorganisaties. Veel bedrijven zien het nu als een aantrekkelijke manier om nieuwe werknemers te werven. Een workation biedt werknemers op afstand de mogelijkheid om overal ter wereld te werken. Of het nu op een strand in Bali is of in de bergen van Zwitserland, werknemers kunnen genieten van een balans tussen werk en privé en toch zeer productief zijn.

Het idee van een workation is de laatste jaren steeds populairder geworden, omdat werkgevers zijn gaan inzien hoe waardevol het is om hun werknemers een verandering van omgeving te bieden. Dit kan hun welzijn en moreel verbeteren, evenals hun werkplezier. Bovendien profiteert de werkgever van de verhoogde productiviteit van zijn werknemers, en van de kostenbesparing die kan worden bereikt door werknemers op afstand te laten werken.

Steeds meer bedrijven stappen in het idee van workation-werken

Nederland is geen onbekende van dit idee en heeft het concept van workation omarmd. Volgens het onderzoek bieden veel Nederlandse bedrijven hun werknemers nu de mogelijkheid om vanuit een vakantiebestemming te werken. Dit komt steeds vaker voor, omdat bedrijven nieuwe werknemers willen aantrekken en bestaande werknemers meer vrijheid en flexibiliteit willen geven.

Een workation biedt werknemers een geweldige manier om even afstand te nemen van hun gewone routine en zich onder te dompelen in een nieuwe cultuur. Naast de arbeidsvreugde die het ervaren van een andere plek oplevert, kan de verandering van omgeving ook gunstig zijn voor hun lichamelijk en geestelijk welzijn.

Tegenwoordig zijn er veel manieren om een werkbestemming te vinden. Er zijn veel websites en platforms die gespecialiseerd zijn in het verbinden van werkgevers met werknemers die op zoek zijn naar een werkverblijf. Deze sites zijn ook een goede manier om meer informatie te vinden over verschillende werkplekken en de voordelen die ze kunnen bieden.

Workations zijn een blijveertje

De wereldwijde verschuiving naar werk op afstand heeft een geheel nieuwe manier van werken ingeluid, met meer vrijheid en flexibiliteit voor zowel werkgevers als werknemers. Een fenomeen dat volgens kenners niet snel meer zal verdwijnen.

Voor bedrijven biedt workation werknemers meer vrijheid en de mogelijkheid om overal ter wereld te werken. Hierdoor kunnen bedrijven op kosten besparen en kan het moreel en de productiviteit van werknemers verbeteren. Op individueel niveau biedt workation een unieke kans om even weg te zijn van kantoor en zich onder te dompelen in een nieuwe cultuur of omgeving, terwijl ze toch hun werk kunnen doen.

Alieke Ingerman, een in Nederland gevestigde workation-expert, heeft uit de eerste hand gezien hoe workation zowel bedrijven als individuele klanten ten goede kan komen. Zij merkt op dat er, vooral onder de jongere generatie, een sterk verlangen is naar vrijheid en de mogelijkheid om weg te komen van kantoor. Goof Lukken, een toerismedeskundige van de Breda University of Applied Sciences, gelooft dat workation een blijvertje is. Dit komt mede door de trend van hybride onderwijs, dat onder jongeren steeds meer gemeengoed is geworden.

De voordelen van workation zijn talrijk, en het kan een broodnodige pauze van kantoor bieden, terwijl werknemers toch hun werk kunnen doen. Bedrijven die workation aanbieden kunnen een positievere en productievere werkomgeving helpen creëren, en tegelijkertijd werknemers de vrijheid geven om nieuwe plaatsen en culturen te verkennen.

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img