donderdag, april 18, 2024

Onderzoek van Interhome zet Zweden als favoriet op Nederlandse bucketlist

Uit onderzoek van Interhome, een bedrijf dat vakantiehuizen verhuurt, blijkt dat wanneer Nederlandse vakantiegangers dit jaar aan Europese vakanties denken, hun droombestemming Zweden is. Het onderzoek onthulde ook verschillende opmerkelijke bevindingen naast de toppositie van Zweden.

Aan het onderzoek namen 1212 Nederlanders tussen de 18 en 70 jaar deel, die werden gevraagd naar hun favoriete vakantiebestemmingen. Naast de uiteindelijke bestemming, onderzocht de enquête ook vervoersmogelijkheden, landen met de beste keuken, en zorgen over inflatie/geld. De resultaten van het onderzoek waren opmerkelijk.

Zweden favoriet, Nederland op de tweede plaats

Zweden is gekroond tot de ultieme bucketlist bestemming met een score van 11%. Nederlandse vakantiegangers beschouwen Zweden als een land dat ze echt een keer bezocht moeten hebben. Verrassend genoeg staat Nederland op de tweede plaats met 8% van de ondervraagden die liever in eigen land op vakantie gaan. Italië behaalde de derde plaats met 7%, gevolgd door Griekenland op nummer vier en Finland op nummer vijf.

We eten het liefst Italiaans en Grieks

Ook het eten op onze vakantiebestemming kwam in de enquête aan bod. Het blijkt dat Italië de duidelijke winnaar is, met 31% van de respondenten. En dat is geen verrassing, want de Italiaanse keuken staat bekend om gerechten als pizza, pasta, focaccia en bruschetta. Op de voet gevolgd door Griekenland (10%), Duitsland (8%), Frankrijk (7%) en Spanje (7%), die allemaal hun eigen unieke en heerlijke culinaire ervaringen hebben.

En we reizen het liefst met…..de auto!

Ten slotte werd men via de enquête gevraagd welk vervoermiddel de voorkeur heeft. Uit de resultaten bleek dat reizen per auto een topkeuze blijft, met meer dan 67% van de respondenten die daaraan de voorkeur geeft. Het nemen van een vlucht was de tweede meest populaire optie, met 48% van de deelnemers, terwijl slechts 18% koos voor een treinreis. Interessant is dat de jongere generatie milieubewuster lijkt te zijn, want zij geven vaker de voorkeur aan treinreizen.

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img