zondag, mei 26, 2024

Dit zijn tijdens de vakantieperiode de drukste steden van Europa

Het massatoerisme heeft een sterke comeback gemaakt in Europese steden nu de COVID-19 pandemie grotendeels onder controle is. De zomer van 2023 zal een terugkeer zien van een bruisende menigte die staat te popelen om een glimp op te vangen van beroemde bezienswaardigheden. Navigeren tussen de rugzakken en smartphone-zwaaiende toeristen zal enige moeite kosten, en het vinden van een vrij plekje op een terras zal een kwestie van geluk zijn.Als je op zoek bent naar een rustige vakantieplek, kun je bepaalde Europese steden beter vermijden.

Holidu.nl, een platform voor het boeken van vakantiehuizen, heeft een lijst samengesteld van de 35 steden die het meest overspoeld worden door toeristen. Het aantal jaarlijkse bezoekers is vergeleken met het aantal inwoners van de stad. Of je nu de voorkeur geeft aan een stad die “aangenaam druk” is of een stad die je beter helemaal kunt vermijden, hier is een overzicht van de Europese steden die het meest te lijden hebben onder overtoerisme.

Dubrovnik is de drukst bezochte stad van Europa

Dubrovnik, een charmant kuststadje in Kroatië, is de drukste stad van Europa. In het zomerse hoogseizoen slenteren er gemiddeld 36 toeristen per inwoner door de pittoreske straatjes. Dubrovnik is al heel lang populair als toeristische bestemming, met de rode daken van de oude stad en het adembenemende uitzicht op het azuurblauwe water. Daarnaast heeft het filmen van de beroemde serie Game of Thrones aanzienlijk bijgedragen aan de bloeiende toerisme-industrie van de stad.

Venetië op een keurige tweede plek

Venetië, Italië is de op één na populairste bestemming voor massatoerisme. De charmante kanalen, bruggen en smalle straatjes trekken een groot aantal bezoekers. In feite zijn er ongeveer 21 toeristen voor elke inwoner van de stad. Door de smalle straatjes is de impact van het grote aantal toeristen sterk voelbaar. De invoering van een entreeprijs is in Venetië al een aantal jaren onderwerp van discussie, maar werd steeds weer uitgesteld. Het is nu echter de bedoeling dat het entreegeld in 2025 wordt ingevoerd en €5 gaat kosten.

Brugge & Rhodos-stad

Brugge, België, staat op de derde plaats van populaire toeristische bestemmingen vanwege het betoverende middeleeuwse stadscentrum. Rhodos-Stad, de hoofdstad van het Griekse eiland Rhodos, staat op de vierde plaats. Hoewel het historische centrum relatief klein is, is het ongelukkige nadeel de toestroom van grote cruiseschepen die er aanmeren, wat resulteert in een overweldigende stroom toeristen. Reykjavik, de hoofdstad van IJsland, bezet de vijfde plaats, wat niet verwonderlijk is gezien het relatief lage bevolkingsaantal.

En natuurlijk Amsterdam!

Amsterdam staat in de top 35 van meest drukke steden op nummer acht. Aan het eind van de lijst nemen Brussel en Boedapest, de hoofdsteden van respectievelijk België en Hongarije, de posities 34 en 35 in. Als je op zoek bent naar een rustige en vredige vakantie, kun je de Europese hoofdsteden dus beter links laten liggen.

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img