maandag, juli 15, 2024

Ruim drie miljoen vakanties in een maand tijd geboekt

Meer dan drie miljoen Nederlanders hebben in een maand tijd (januari) een vakantie in het buitenland geboekt bij een reisorganisatie die is aangesloten bij de ANVR. Dit is een recordaantal, aldus de branchevereniging. De directeur van de ANVR, Frank Oostdam, is blij dat het aantal boekingen zo sterk is toegenomen nadat de pandemie de reisbranche hard heeft getroffen.

In een recente verklaring stelde Oostdam: “Nederland kiest massaal voor zekerheid.” Dit gevoel wordt weerspiegeld door veel reizigers wereldwijd, die verlangen naar een gevoel van normaliteit na maanden van lockdowns en reisbeperkingen. Nu de uitrol van het vaccin onderweg is, voelen velen zich zekerder over reizen en het maken van plannen voor de toekomst.

Volgens onderzoek van marktonderzoeker GfK heeft ongeveer 1 op de 5 Nederlanders in januari een vakantie in het buitenland geboekt. Dat is een stijging van 50 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar tijdens het hoogtepunt van de pandemie. Vergeleken met 2019 is er een toename van 13 procent in boekingen, waaruit blijkt dat reizigers staan te popelen om de verloren tijd in te halen en de wereld opnieuw te verkennen.

Europese landen zijn het meest populair

De reisindustrie is zwaar getroffen door de pandemie, en de stijging van het aantal boekingen brengt een broodnodig gevoel van hoop voor veel bedrijven. Met de toegenomen vraag kunnen reisorganisaties beginnen met plannen voor de toekomst en de nodige aanpassingen maken om hun klanten een veilige en plezierige reiservaring te garanderen.

Europese landen zijn verreweg de populairste bestemmingen onder vakantiegangers. Volgens recente statistieken hebben de meeste boekingen, zo’n 83 procent, betrekking op vakanties naar Europese landen. Italië is het populairste Europese land voor reizigers. Het land herbergt een overvloed aan wereldberoemde bezienswaardigheden zoals het Colosseum, Vaticaanstad en de Scheve Toren van Pisa. Na Italië is Griekenland het populairste Europese land onder Nederlanders. Italië wordt gevolgd door Griekenland, Kroatië, België, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. De overige 17 procent van de boekingen is voor reizen buiten Europa.

 

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img