zaterdag, juni 15, 2024

Forse prijsstijging van skipassen aangekondigd, korting voor wie vooraf online koopt

De prijzen van skipassen zullen komende winter in veel skigebieden fors hoger komen te liggen dan afgelopen jaar. Dat meldt Snowplaza. Wat wel in steeds meer skigebieden loont, is om skipassen vooraf online te kopen. Daarmee krijg je namelijk een flinke korting vaak. 

Skipasprijzen zijn net als voorgaande jaren opnieuw gestegen, onder invloed van inflatie, onderhoud, investeringen en andere factoren. Vergeleken met 2022/2023 zijn de prijzen toegenomen. Skipasprijzen zijn gemiddeld 8,42% gestegen, een toename van ongeveer € 22,30.

In Zwitserland is de stijging met gemiddeld 2,34% het kleinst. De Jungfrau Region en Les 4 Vallées hebben hun prijzen gelijk gehouden, maar door wisselkoersen kunnen kosten variëren. Gemiddelde prijsstijgingen in andere landen zijn als volgt op basis van een 6-daagse skipas:

  • Frankrijk: € 26,- (8,44%)
  • Italië: € 23,- (8,06%)
  • Oostenrijk: € 37,68 (11,57%)
  • Duitsland: € 20,58 (8,11%)

Gemiddelde skipasprijzen voor een 6-daagse pas in het hoogseizoen:

  • Zwitserland: € 408,-
  • Frankrijk: € 335,-
  • Italië: € 317,-
  • Oostenrijk: € 363,-
  • Duitsland: € 270,-

Een opvallende trend is de groeiende populariteit van dynamische prijsmodellen in skigebieden. Prijzen variëren nu op basis van historische data, vraag, periode en weersomstandigheden. Dit model, al eerder gebruikt in de hotel- en vliegbranche, wint terrein in skigebieden zoals Arosa Lenzerheide, Engadin St. Moritz, Zermatt en Gurgl.

Korting bij vooraf kopen van skipas

Een skivakantie kan prijzig zijn, maar je kunt besparen door skipassen vooraf online te kopen. Dit geeft niet alleen voordeel door dynamische prijzen, maar skigebieden geven vaak ook kortingen aan vroege boekers. Bijvoorbeeld, Dolomiti Superski biedt 5% korting voor online aankopen, en in Oostenrijkse Ski Amadé kan deze korting oplopen tot € 55,- voor een 6-daagse pas.

Of de forse prijsstijging ook te merken is bij wintersportaccommodaties, is niet bekend of onderzocht nog.

Aanbevolen aanbieders van wintersportaccommodaties

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img