zondag, mei 26, 2024

Bouw nieuwe Center Parcs Center Sønderborg verloopt voorspoedig

Op dinsdag 17 mei 2022 werd Center Parcs Nordborg Resort in Sønderborg, Denemarken, op het eiland Als en niet ver van de Duitse grens, ingewijd met het leggen van de eerste steen. De 440 vakantiewoningen, die in het najaar van 2024 geopend zullen worden, markeren de eerste fase van de bouw van in totaal 720 vakantiewoningen. Inmiddels is de bouw in een vergevorderd stadium.

Bij de ceremoniële eerste steenlegging waren vertegenwoordigers van de projectpartners, investeerders en gasten uit de politiek aanwezig. De tweede bouwfase met nog eens 280 vakantiewoningen is gepland tussen 2025 en 2030. Na voltooiing zal Center Parcs Nordborg Resort werkgelegenheid creëren voor 200 mensen om de meer dan 160.000 gasten die het park naar verwachting jaarlijks zal trekken, te bedienen.

Aan de ontwikkeling van Nordborg Resort wordt sinds 2014 gewerkt. Het is het resultaat van een joint venture tussen Linak Holding A/S en Bitten & Mads Clausens Fond. Als eerste Center Parcs in Denemarken zal Nordborg Resort gasten een unieke vakantie-ervaring bieden in het noorden van het land.

Enorm veel verschillende activiteiten

Het park zal een verscheidenheid aan activiteiten bieden, variërend van sport- en wateractiviteiten tot hoogwaardige accommodatie. Er zullen ook volop mogelijkheden zijn om de omgeving te verkennen, met directe toegang tot de stranden en het omringende bos.

Center Parcs Nordborg Resort is een mijlpaal voor Denemarken, en markeert het begin van een nieuw tijdperk van openluchtrecreatie en -ontspanning. Nu de eerste fase van de bouw in volle gang is, zal het park in de herfst van 2024 opengaan en gasten een geweldige vakantie-ervaring bieden.

Het eerste Center Parcs project op de Scandinavische markt wordt een populaire bestemming voor bezoekers uit alle omringende landen, mede dankzij de directe toegang tot een openbaar zandstrand. Als onderdeel van het duurzaamheidsconcept van Center Parcs zal de vakantiebestemming worden ontworpen om te voldoen aan de behoeften van zowel mens als planeet.

De vakantiebestemming zal worden ontworpen met het milieu in gedachten. Dit kan hernieuwbare energiebronnen omvatten, zorgvuldig waterbeheer en verminderde koolstofuitstoot. Het is ook een prioriteit om ervoor te zorgen dat de bestemming een positief effect heeft op de lokale gemeenschap en het omringende milieu.

Veilig en gezond vakantie vieren

Bij Center Parcs betekent duurzaamheid ook het creëren van een veilige, plezierige en gezonde vakantie-ervaring voor de gasten. Het vaste personeel, gecombineerd met een sterk netwerk van lokale leveranciers zorgt voor een echte ervaring, met een rijk cultureel aanbod en aandacht voor de lokale keuken. Center Parcs zet zich in om de vakantieregio een nieuwe toekomst te geven – een toekomst waarin mens en planeet centraal staan. Als onderdeel van deze inzet zet Center Parcs zich in om de lokale gemeenschap te helpen door banen te creëren en opleidingsmogelijkheden te bieden. Het bouwt ook sterke relaties op met lokale leveranciers om ervoor te zorgen dat hun producten worden gebruikt en hun diensten worden benut.

Hier vind je de leukste vakantieparken

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img